En l’últim ple celebrat el 7 d’octubre de 2021 l’equip de govern amb el vot de qualitat de l’alcalde ha aprovat la pujada del 2,9% de l’IBI. Tota l’oposició present al Ple va votar en contra d’aquesta modificació. Aquesta nova pujada impositiva es suma a la pujada de la taxa d’escombraries de l’11,7% de finals de l’any passat.

Què és l’IBI?

És un impost que grava la propietat immobiliària, per tant els habitatges que són un bé de primera necessitat. La quota que es paga es calcula a partir del valor catastral i del coeficient recollit a les ordenances del municipi. El valor catastral que s’aplica a Montornès és el de 2010, un moment en què el valor dels habitatges era més alt que l’actual fruit de la bombolla immobiliària. Des de llavors el preu de l’habitatge a Espanya ha caigut un 28% i ha aquesta disminució no s’ha traduït en una disminució del que els ciutadans paguem d’IBI.

Pujada d’impostos en moment de crisi

Des de FEM Montornès valorem que aquest no és el moment per fer pujades impositives i més si tenim en compte que l’Ajuntament té romanent. Vivim una situació de crisi econòmica fruit de la pandèmia, amb molts treballadors encara en ERTE, a l’atur o amb salaris baixos. En l’actualitat molts veïns i veïnes tenen dificultats per fer front a les despeses corrents i per tant minimitzar l’impacte que té el rebut de l’IBI i el seu increment ens sembla injust.

També creiem que ja és hora de que l’Ajuntament de Montornès, com ja fan altres ajuntaments com el de Barcelona, cobri l’IBI als locals propietat de l’Església Catòlica i que no són llocs de culte, com el Teatre Montbarri o el Parking annex a l’edifici parroquial.

Categories:

One response

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *