En el passat ple de juliol es va aprovar l’adhesió de Montornès al Consorci de Salut i Social de Catalunya. L’alcalde de Montornès justificà aquesta proposta com un pas per afavorir la construcció de la Residència-Centre de Dia.

El CSC és una associació que aplega entitats proveïdores dels sistemes públics de salut i d’atenció social, agrupades en la CAPS (Consorci Associació Patronal Sanitària i Social), i ajuntaments de diverses localitats que tenen interessos en la provisió de serveis sanitaris. Per tant, tal com denuncia la Marea Blanca, plataforma que aglutina a les principals organitzacions en defensa de la Sanitat, suposa l’externalització de serveis (i recursos) públics en mans privades. Des de FEM Montornès defensem una Sanitat totalment pública i per tant, un model també públic de gestió de Residència – Centre de Dia. No entenem com un govern municipal que ha fet bandera de municipalització de serveis públics obre la porta a la privatització de la cura de les persones grans. Una privatització que sempre comporta l’empitjorament de les condicions laborals dels treballadors i de l’atenció i servei als usuaris.

Però no és només aquest el motiu que ens ha portat a votar en contra, inclòs a catalogar-lo de «xiringuito», per molt que a l’alcalde li molestés la paraula. El CSC ha estat massa sovint notícia als mitjans de comunicacions fruit d’investigacions de la Sindicatura de Comptes i la Fiscalia Antifrau. Adjudicacions irregulars a empreses d’alts càrrecs del CSC, acumulació de càrrecs il·legals, sobresous. En aquest sentit destaca l’informe de la Sindicatura de Comptes de 2020 deixant paleses múltiples irregularitats.

I és en aquest Consorci en què Montornès en Comú va proposar l’adhesió, sense esvair cap dels dubtes que sobrevolen sobre el Consorci, i justificant-ho a partir de la necessitat d’una Residència – Centre de Dia que porten prometent des de fa més de deu anys.

PODEU CONSULTAR:

Informe 28/2020 de la Sindicatura de Comptes sobre l’Exercici 2017 del Consorci de Salut i d’Atenció Social de Catalunya i Entitats del Grup:

http://www.sindicatura.cat/reportssearcher/download/2020_28_ca.pdf?reportId=13202

Articles publicats a El País sobre suposades irregularitats comeses per Ramon Bagó, empresari al front del CSC:

https://elpais.com/ccaa/2015/01/14/catalunya/1421269000_311466.html

https://elpais.com/ccaa/2014/03/11/catalunya/1394549877_249996.html

Artícles de la Marea Blanca denunciant el CSC:

http://www.mareablanca.cat/fora-blauclinic-de-la-gestio-de-lisabel-roig/

http://www.mareablanca.cat/perversitat-a-la-sanitat-i-a-la-salut-a-catalunya/

Número de la Revista Cafè amb Llet dedicat a la Sanitat a Catalunya en què es denuncia els mètodes de privatització duts a terme per CiU:

http://www.cafeambllet.com/wp-content/uploads/2015/03/8_CAT.pdf

Comunicat de Metges de Catalunya reclamant que s’intervingui el CSC:

https://metgesdecatalunya.cat/ca/premsa/metges-de-catalunya-reclama-al-govern-la-intervencio-del-csc-despres-de-linforme-de-la-sindicatura-de-comptes-que-detecta-irregularitats-de-gestio

No responses yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *